ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ – YENNA (ALBUM) – ΣΠΙΡΤΟ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ (FOCUS TRACK)

Tην Τετάρτη 25 Μαίου η Μαρίνα Σάττι και ηWalnutEntertainmentπαρουσίασαν το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο YENNA («γέννα»), στον δροσερό κήπο του BlackDuck στο κέντρο της Αθήνας.

Η βραδιά ξεκίνησε με την πρόεδρο της WalnutEntertainmentΤζένη Καρύδη,που μίλησε για τη συνεργασία με την Μαρίνα και για το πόσο η ίδια και η ομάδα της Walnutπίστεψαν στο ταλέντο της, από την πρώτη στιγμή και με πόση αγάπη στάθηκαν δίπλα της για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και να φτάσει η στιγμή της παρουσίασης του πρώτου της ολοκληρωμένου album.

Στη συνέχεια κάλεσε την Μαρίνα,η οποία μίλησε με ειλικρίνεια και συγκίνηση για όλη την πορεία από την σύλληψη μέχρι την υλοποίηση της πρώτης της ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς.

Το παρών έδωσαν σημαντικοί άνθρωποι της μουσικής και των τεχνών οι οποίοι άκουσαν με ενθουσιασμό τα τραγούδια του δίσκου της Μαρίνας Σάττι (για πρώτη φορά σε δημόσια ακρόαση)! Η βραδιά εξελίχθηκε σε ένα όμορφο πάρτυ μεταξύ φίλων!

Ο δίσκος της Μαρίνας Σάττι με τίτλο YENNA («γέννα») κυκλοφορεί ψηφιακά.

Η επιλογή του τίτλου δεν ήταν τυχαία, καθώς η ίδια επιδιώκει να αποτυπώσει συμβολικά τη δημιουργική διαδικασία ως τα στάδια από τη σύλληψη μέχρι την γέννα: τον ενθουσιασμό, τον φόβο, την ανασφάλεια, τον πόνο και τελικά τη στιγμή της έλευσης στον κόσμο και ως εκ τούτου, την αλλαγή.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή η Μαρίνα Σάττι βιώνει και την προσωπική της αναγέννηση,από την οποία βγαίνει στην επιφάνεια πολύ πιο δυναμική, πιο ελεύθερη και ζωντανή.

Το πρώτο της άλμπουμ αποτελεί ένα οδοιπορικό με αναφορές στους ήχους ολόκληρης της Ελληνικής επαρχίας – από το ζουρνά και το νταούλι του Βορρά, το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου, μέχρι τα γλέντια και τους χορούς της Κρήτης.

Η Μαρίνα Σάττι αποτυπώνει τις πρωτόγονες δονήσεις της ελληνικής υπαίθρου, εμπνευσμένες από τα άγρια βουνά και την απέραντη θάλασσα της Μεσογείου, τολμώντας ταυτόχρονα να πειραματιστεί με popκαι urbanστοιχεία, απογειώνοντας τον προσωπικό της ήχο που την έκανε να ξεχωρίσει.

Στο εγχείρημα αυτό πλαισιώνεται από μια ταλαντούχα και δημιουργική ομάδα φίλων, συνεργατών και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

«Η δημιουργική διαδικασία ήταν πάντα επίπονη για μένα. Ένας φίλος μου είπε κάποτε: «Η δημιουργία και το να βγάζεις κάτι καινούργιο από μέσα σου πάντα εμπεριέχει πόνο – είναι ενός είδους γέννα». Αυτό ενέπνευσε τον τίτλο του άλμπουμ, YENNA, και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Αποφάσισα να κάνω ένα άλμπουμ που να εξιστορεί την ίδια τη διαδικασία δημιουργίας του. Το πρώτο μου άλμπουμ. Τόσα πολλά νέα πράγματα, τόσες πολλές υπερβάσεις —προσωπικές και καλλιτεχνικές— τόσα πολλά πρωτόγνωρα συναισθήματα. Έμαθα πώς να είμαι υπομονετική, πώς να τολμώ, πώς να εμπιστεύομαι, αλλά πάνω απ ‘όλα, πώς να αγκαλιάζω και να μην φοβάμαι την αλλαγή. Πώς να νιώθω πιο δυνατή και ελεύθερη».

Φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυσηhttps://we.tl/t-5RE2qn6sDd
PhotosKonstantinosAndrikoulas

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ
Νατασα Θεοδωρίδου – Summer Τour 2024 Μαζί της η Αναστασία

Ένα μαγικό καλοκαίρι σχεδιάζει φέτος η Νατάσα Θεοδωρίδου. Ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, τραγούδια, έρωτα και συγκίνηση, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια έχοντας στις αποσκευές της, τις αμέτρητες επιτυχίες της και νέα

Περισσότερα»