ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΙ Μ’ NEW SINGLE

Το ΓΙΑΤI ΠΟΥΛI Μ’ είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι που μιλά για ένα πουλί που δεν μπορεί πια να τραγουδήσει γιατί του κόπηκαν τα φτερά. Ένας θρήνος για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, μια αλληγορία που περιγράφει την αδυναμία να ζήσει και να δημιουργήσει κανείς έχοντας χάσει τις ρίζες του.

Η Μαρίνα Σάττι ταυτίστηκε με αυτό το τραγούδι, καθώς η ίδια μεγάλωσε σε ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον, με δύο γλώσσες, δύο θρησκείες, δύο πολιτισμούς, ανάμεσα σε δύο κόσμους. Με μητέρα Ελληνίδα και πατέρα από το Σουδάν, η αναζήτηση και ο προσδιορισμός της προσωπικής της ταυτότητας ήταν μια υπόθεση που την αφορούσε πάντα.

«Οι συνεπείς ασυνέπειες και οι έντονες αντιθέσεις με τις οποίες έπρεπε να συμφιλιωθώ και να ζήσω, οδηγούσαν σε μια εσωτερική μάχη για να καταλάβω, να απενοχοποιήσω την ταυτότητά μου και να την αποδεχτώ. Προσπαθώντας να βγάλω νόημα, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους ανθρώπους γύρω μου και να μπορώ να αγαπώ, να αγκαλιάζω και να ζω σε αρμονία και ειρήνη και με τις δύο πλευρές του εαυτού μου».

Στο βίντεο του ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΙ Μ’, που γυρίστηκε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, μιας εμβληματικής πόλης με βαρύ πολιτισμικό παρελθόν και παρόν, η Μαρίνα, με τη βοήθεια του Μεξικανού σκηνοθέτη Alexis Gómez, καταφέρνει να μετατρέψει ένα παραδοσιακό τραγούδι σε ένα σύγχρονο ύμνο για την επιστροφή στις ρίζες, πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά είναι ο καθένας μας.

Όπως η Κωνσταντινούπολη, μια πόλη γεμάτη αντιφάσεις που την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα, έτσι και η Μαρίνα έχει καταφέρει να ενσωματώσει και να χρησιμοποιήσει τον πλούτο που πηγάζει από τις ρίζες της, ως δύναμη για να βγει δυνατή και δημιουργική, καθιερώνοντας το δικό της μοναδικό στίγμα που βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών.

Το ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΙ Μ’ είναι μια ωδή στην αναζήτηση των ριζών, στη συμφιλίωση με την προσωπική ταυτότητα και στην ελευθερία της έκφρασης και ύπαρξης έξω από τους συμβατικούς κανόνες.

Γιατί, πουλί μ’, δεν κελαηδείς
‘πως κελαηδούσες πρώτα;
Αχ, πώς μπορώ να κελαηδώ;
Πώς μπορώ να κελαηδώ
‘πως κελαηδούσα πρώτα;
Μου κόψαν τα φτερούδια μου

Δείτε το Official Music Video:

Κυκλοφορεί από την Walnut Entertainment

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ
Νατάσσα Μποφίλιου – ΤΟ ΜΠΑΛΩΜΑ νεο τραγούδι

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος ΤΟ ΜΠΑΛΩΜΑ, το πρώτο τραγούδι από το νέο άλμπουμ ΚΑΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ κυκλοφορεί επίσημα τώρα! Εν αναμονή της νέας ολοκληρωμένης

Περισσότερα»
ΜΟΥΣΙΚΗ
«ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ» Το πρώτο solo τραγούδι του Θοδωρή Μαραντίνη μας κάνει όλους να χορεύουμε σε καλοκαιρινό, νησιώτικο ρυθμό!

Ο Θοδωρής Μαραντίνης, ανατρέπει για ακόμα μια φορά τα όσα γνωρίζαμε, και παρουσιάζει το πρώτο του solo single, με τίτλο «Τρελαίνομαι». Πρόκειται για ένα διαφορετικό,

Περισσότερα»