ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ – ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΚΡΥΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ο ανεξάντλητος δημιουργός και ερμηνευτής Φίλιππος Πλιάτσικας κυκλοφορεί σήμερα το νέο single «Σαν Να Μίκρυνε Ο Κόσμος», ένα έντονα φορτισμένο τραγούδι, εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία του Παναγιώτη Ρ. στον οποίο και το αφιερώνει. Γράφει ο Φίλιππος Πλιάτσικας:

«Τώρα που μίκρυνε ο χάρτης να ξαναβρεθούμε.»

Έτσι μ αποχαιρέτησε ο Παναγιώτης την πρώτη μέρα που είχε λιακάδα μετά τον περσινό δύσκολο χειμώνα.

Είχα βουλιάξει στην άμμο σε μια παραλία της Νέας Μάκρης και δίπλα έπαιζε ένα παιδάκι με τους γονείς του.

Ο άντρας με πλησίασε και μου θύμισε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, που είχα παίξει με μια κιθάρα στη «Στροφή», όταν πάλευε τότε τους δαίμονες του εκεί.

Και μετά από χρόνια, το 2018, πάλι η αγάπη για τη ζωή και τη φωτεινή της πλευρά του έδωσε δύναμη στις μεγάλες φωτιές στο Μάτι κι έσωσε τη μητέρα του κι όποιον άλλο πρόλαβε, παίρνοντας τους στην αγκαλιά του και κουβαλώντας τους ως την θάλασσα.

Δυο δρόμοι υπάρχουν:

Ο χάρτης «μικραίνει» όταν η αγάπη για τη ζωή εκμηδενίζει τις αποστάσεις μεταξύ μας και η φωτεινή του πλευρά γίνεται ζέστη αγκαλιά που νοιάζεται.

Ή ο κόσμος «μικραίνει» και συρρικνώνεται κουβαλώντας τόσα πολλά μυστικά που δεν τα αντέχει ούτε ο ίδιος κι αυτοκαταστρέφεται, βομβαρδίζει, βομβαρδίζεται και καίγεται.

Ο φίλος μου διάλεξε τον πρώτο κόσμο.

-Αφιερωμένο στον Παναγιώτη Ρ.

Το νέο τραγούδι «Σαν Nα Mίκρυνε O Kόσμος», σε μουσική και στίχους του ίδιου του Φίλιππου Πλιάτσικα, κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ